Jocul de polo pe apă este un sport caracterizat printr-un efort fizic deosebit de complex, însumând rezistență în regim de forță, de viteză, de tehnică, de condiții de contact fizic și de tensiune psihică.
Dintre toate disciplinele sportive de echipă din Cluj poloul pe apă este una dintre cele mai vechi. O notiță despre primul joc oficial de polo din România apare în 1928. Față în față s-au aflat selecționatele orașelor Cluj și Oradea, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 3-3.
După 1989, poloul clujean a avut de suferit prin desființarea secțiilor de polo la unele cluburi, reducerea substanțială a numărului de practicanți și mai ales prin închiderea bazinului olimpic.
Însă odată cu preluarea, renovarea și redeschiderea acestuia de către Universitatea Tehnică, poloul clujean s-a relansat iar după o perioadă scurtă singura echipă de seniori a fost preluată de C.S.U. Politehnica. În anul 2009 s-a înființat C.S. Politehnica Cluj, iar echipa de polo a primit sprijin și susținere importantă pentru continuarea activității. Secţia de polo a clubului C.S. Politehnica Cluj are o echipă de seniori, participantă în Campionatul Naţional la nivel de amatori. Jucătorii echipei au diverse ocupaţii (elevi, studenţi şi angajaţi în diferite servicii). În momentul de față Clujul este reprezentat de C.S. Politehnica Cluj, ocupanta locului 7 (din 9 echipe participante), în ediția 2018/2019 a Superligii Naționale de Polo.
În componenţa echipei clujene, de-a lungul anilor au activat o serie de sportivi, precum: Câmpean M., Trif, Dragomir, Bartoş, Cosmaţchi, Sabău, Vincze, Filimon O., Filimon C., Baloga, Gebefugi, Chiorean, Sârcă, Ripan, Fetiţa, Costea, Tecar, Ilea, Crişan I. Au venit în anii următori şi alţi jucători, promovaţi de la echipele de juniori, veniţi la studii în Cluj şi jucători care au revenit la echipă: Tocan, Jurcă, Crişan C., Devian, Todea, Oltean, Sibişan, Alexa, Negruţa, Tanţău. Oniga, Roşca, Hodăgeu, Varga, Rencsik, Abrudan, Câmpean A. şi Crişan D., Dolha Ş., Dolha T., Ţifrea, Gandrabura, Marian, Corcinschi, Cobîlian, Paleacu, Seichei, Vesa, Biriny, Codilă, Terean etc.
În ultimii ani, o serie de jucători ai echipei noastre au fost selecţionaţi la echipele naţionale de juniori şi tineret, amintind aici de Tecar Flaviu, Roşca Titus, Negruţa Vadim, Sibişan Michael, Alexa Cătălin, Silav Darius.
Începând cu ediția de campionat 2016-2017 de pregătirea și coordonarea echipei s-a ocupat Adrian Dragomir, iar Radu Sabău a schimbat rolul de antrenor cu cel de responsabil de secție.
Din sezonul 2019 echipa clujeană are un nou antrenor, în persoana fostului mare jucător orădean Dunca Gheorghe, multiplu campion național și cu rezultate deosebite la echipa națională. Lotul echipei pentru acest sezon este următorul:
- Terean Sergiu
- Culacichin Mecislav
- Antal Norbert
- Silav Darius
- Câmpean Adrian
- Seichei Cristian
- Cristian Robert
- Tanțău Vlad
- Vesa Mark
- Băraș Andrei
- Cobîlian Victor
- Paleacu Bogdan
- Freundlich Adam
- Miron Bogdan
- Biriny Erik
- Bodiș Tamas
- Muntean Cristian
- Urkan Peter
- Baratosi Robert
- Dragomir Filip
- Pâgleșan Ovidiu
- Gavriș Ionuț
- Horvaț Bogdan
Antrenor: Dunca Gheorghe
Responsabil secție: Sabău Radu